Meditation för dig i närheten av Storfors & Örebro

För avslappning, återhämtning, påfyllning, stresslindring, balansering, läkning välbefinnande & vila!


Kan meditation vara ett komplement till modern medicin?
Kan mindfulness bromsa åldrandet? 

Hjärnforskare, biologer och läkare har gjort oväntade, positiva upptäckter.Det skrivs ofta om meditationens läkande egenskaper och vikten av att vara mindfull/närvarande i nuet men det är svårt. Med dagens tempo och sinnet som hela tiden utsätts för störningar och stimuli är det svårt att vara här & nu. Men det går! Det är ingen quickfix utan det krävs träning, träning och åter träning. Qigong och meditation är utmärkta redskap att träna upp sitt medvetande med. Se gärna dokumentären om meditation på denna sida. Från Kunskapskanalen.se


Klangmeditation

För återhämtning, påfyllning, stressreducering, läkning, välbefinnande & vila

Vad är Klangmeditation?

Klang-meditation är en meditation där Du ligger ner och slappnar av medan jag spelar på tibetanska Klangskålar och Kristallskålar. Skålarnas vibrationer/ljudvågor hjälper till att skingra störande tankar, minska stress, oro & ångest. De löser upp fysiska och psykiska spänningar & blockeringar och tar Dig till en djup, djup avslappning som aktiverar kroppens förmåga till återhämtning och självläkning.

Skålarna har en lång, vacker klang med harmoniserande övertoner och deras ljudvågor/vibrationer går, likt ringar på vattnet, djupt in i kroppen och får dess vätskor att vibrera i harmoni ändå ner på cellnivå. Det ger Dig en fantastisk inre massage som hjälper Din kropp att självläka och balanseras.

Studier har gjorts, och görs forfarande, på ljudvågors påverkan på vår hälsa. Många studier visar på dess helande kraft och i flera europeiska länder används redan olika ljudterapier för behandling av olika sjukdomstillstånd. 


Guidad meditation/avslappning

En guidad meditation kan vara på olika sätt men innebär ofta avslappning till visualisering.
I min guidade meditation gör vi först en kroppsscanning (slappnar av kroppsdel för kroppsdel) och sedan berättar jag vad du skall visualisera/föreställa dig och på så sätt kan andra tankar hållas borta och din kropp och ditt sinne slappna av ännu mer. Hos oss på ShenQi Energi & Hälsa kan du som befinner dig i närheten av Storfors & Örebro ta del av meditation.