Om mig

Jag heter Åsa Klav. Bor och driver ShenQi Energi & Hälsa i Karlskoga, mitt i mellan Örebro och Karlstad. 

Hösten 2016 kom Qigongen in i mitt liv och det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har jag tränat i stort sett varje dag och den träningen har gett mig oerhört mycket för mig som person. Jag har blivit lugnare, mer ödmjuk och kärleksfull till mig själv. Jag har fått verktyg mot stress, oro och störande tankar men också mot kroppsliga bekymmer. Jag har blivit starkare, "stadigare" och värk är borta. Qigong är så mycket mer än bara "enkla" rörelser. Det fick jag erfara när jag gick min utbildning till instruktör. Kroppens anatomi och rörelse var en viktig del i utbildningen och jag lärde mig att den kroppsstruktur vi föddes med, tappade många av oss av någon anledning bort på vägen när vi växte upp. När kroppen har sin rätta "balans" kan livsenergin, Qi, flyta fritt i vårt energisystem och förebygga och läka ohälsa. 


Jaa, enligt mig är Qigong helt fantastiskt och min önskan är att många skall få möjligheten att upptäcka det. Att få leda och inspirera andra människor till en bättre hälsa, både till kropp och själ genom Qigong, är min stora passion.

Min bakgrund:
Största delen av mitt yrkesliv har jag arbetat som administrativ assistent och handläggare inom privat och kommunal verksamhet men har haft olika strängar på min lyra bl a som  pyrotekniker, Under mina barns uppväxt har jag delat familjens intresse för fotboll och varit en sk fotbollsmorsa med allt vad det innebar med resor, fika, mat och packning. Det var en härlig tid.

Min egen ungdomstid bestod också av idrottande, även på elitnivå, med resor, packning, läxläsning mm. Jag provade på olika typer av idrott som balett, slalom, fotboll och golf men det var slalom jag blev mest framgångsrik i. Som 20-åring tröttnade jag dock och fick andra intressen i livet:-).

Mellan 20+ och 40+ har mitt liv varit jobb, familj, barn, lite resor, vänner och lite träning. Vid 40+ drabbades jag av utmattning och några år senare drabbades jag ännu en gång. Denna gången allvarligare då mina kognitiva funktioner drabbades mest. Detta fick mig att helt ändra inriktning i mitt liv men först fick jag börja med att rannsaka mig själv och vara mer sann mot mig själv. Vem är jag? Vad ska jag göra nu? Vad vill jag?

När jag senare kom i kontakt med Qigong och Klangterapi var det så självklart. Allt började falla på plats och det som jag fått uppleva sedan dess i form av utbildningar, resor, nya platser och framför allt alla möten med nya fantastiska människor jag träffat, har fått mig att växa och utvecklas som människa. Jag börjar vara mig själv på ett sant och ärligt sätt och jag känner mer kärlek till mig själv och till andra.


Relevant Utbildning:
Instruktörsutbildning i Qigong via Svenska Energiskolan Uppsala samt Qigongakademien, Sthlm
Läser och lär mig mera Qigongformer via böcker och internetbaserade sidor/skolor
Klangmeditation & Soundhealingmassage via Annika Lynton, Tiarastar, Tyresö
Introduktion Ren Yuan, kurs genom Yuan Qigong Sverige

Relevant Erfarenhet:
Föreläst om stress & Qigong via ABF
Hållit gruppträning/avslappning i Qigong & Klangmeditation via ABF
Håller föreläsningar om qigong, klang och psykisk ohälsa, bl a på vårdcentraler, evenemang och för speciella grupper.

ShenQi Energi & Hälsa´s Värdegrund
Lugn, värme och omtanke!